Yakisoba – restované japonské rezance
Servings
2väčšie porcie
Servings
2väčšie porcie
Ingredients
  • 100g kapusty
  • 80g mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 1-2ks jarnej cibuľky
  • 3-4ks sušené shiitake
  • 170g bravčového mäsa(prípadne iného alebo pre vegetariánsku verziu krevety, tofu)
  • 120g rezancov
  • 3ČL sójovky
  • 4ČL ustricovej omáčky
  • 3ČL kečupu
  • 3PL worcesterovej omáčky
  • nori vločky, katsuobushi, nakladaný zázvor na dozdobenie
Instructions
  1. Najprv si pripravíme zeleninu. Shiitake hríby namočíme do vlažnej vody a necháme chvíľu odstáť. Kapustu nakrájame na menšie štvorce/obdĺžniky. Mrkvu na tenšie pásiky, takisto cibuľu a shiitake hríby. Jarnú cibuľku nakrájame na 2-3 cm dlhé stopky.
  2. Mäso takisto nakrájame na menšie plátky alebo pásiky.
  3. Do vriacej vody dáme variť rezance a medzitým si pripravíme omáčku. Zmiešame sóju, ustricovú omáčku, kečup a worcesterovú omáčku. Uvarené rezance aj omáčku zatiaľ odložíme bokom.
  4. Na väčšej panvici rozpálime trochu oleja a pridáme najprv mäso. Orestujeme a následne pridáme mrkvu a cibuľu, opäť krátko orestujeme a pridáme kapustu. Restujeme pokým trošku nezmäkne (aby zostala trochu chrumkavá a nie “rozvarená”). Potom pridáme shiitake hríby a jarnú cibuľku.
  5. Nakoniec pridáme rezance a omáčku a dôsledne premiešame.
Klikni sem a urobíš dobrý skutok