Tekvica (kabocha, hokkaido) s mletým mäsom
Servings
2porcie
Servings
2porcie
Ingredients
  • 300g tekvice
  • 400ml vody
  • 10-15g konbu
  • 1PL mirin
  • 2PL sójovej omáčky
  • 1+1/2PL cukru
  • ~~~~~~~~~~
  • 150g mletého mäsa
  • 2ČL sójovej omáčky
  • 2ČL saké (alebo bieleho vína)
  • 1PL kukuričného škrobu
  • čerstvý zázvor
  • soľ a korenie
Instructions
  1. Očistíme tekvicu a nakrájame na väčšie kúsky. Do väčšieho hrnca (so širším dnom) nalejeme 400 ml vody, vhodíme konbu a rozložíme kúsky tekvice tak, aby neboli na kope. Varíme na miernom ohni a keď začne voda vrieť pridáme cukor, mirin a varíme 10 minút. Potom pridáme sójovku a varíme ďalších 5 minút.
  2. Uvarenú tekvicu zatiaľ odložíme stranou a pripravíme omáčku. Na troche oleja orestujeme za stáleho miešania mäso, do ktorého sme pridali saké (biele víno), sójovku, štipku soli a korenia. Keď sa vyparí všetka prebytočná šťava, pridáme nastrúhaný čerstvý zázvor a vývar z tekvice.
  3. V troche vody rozmiešame 1 lyžicu škrobu a vylejeme do omáčky a povaríme pár minút, kým nezhustne a máme hotovo.
Klikni sem a urobíš dobrý skutok