Mabo nasu – baklažán s mletým mäsom
Servings
2väčšie porcie
Servings
2väčšie porcie
Ingredients
  • 1ks baklažán(cca 315 g)
  • 250g mletého mäsa(bravčové alebo hovädzie)
  • 1väčší strúčik cesnaku
  • 180ml vody
  • 1PL miso pasty(50 g)
  • 1PL kryštálového cukru(cca 15 g)
  • 2ČL ustricovej omáčky
  • 1PL sójovej omáčky
  • 1/2ČL Gochujang(pikantná chilli pasta)
  • 1ČL kukuričného škrobu(na zahustenie)
  • 5g čerstvý zázvor
  • štipka soli
  • sezamový olej
Instructions
  1. Najprv si pripravíme baklažán. Ja ho krájam na obdĺžniky zhruba 2×5 cm (či matematicky správne kváder?), ale vy nemusíte byť takí nekreatívni a môžete sa vyšantiť na hviezdičkach, srdiečkach alebo ihlanoch, len nech to nie sú úplne maličké kúsky. Tieto originálne kúsky dáme zatiaľ do misky s vodou, nech nám nezhnednú.
  2. Pripravíme si “omáčku”: zmiešame cukor, miso pastu, ustricovú omáčku, sójovú omáčku, chilli pastu a vodu. Odložíme stranou.
  3. V širšej panvici/hrnci rozpálime sezamový olej, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a chvíľu opražíme. Pridáme mleté mäso, štipku soli a znova chvíľku opražíme.
  4. K mäsu pridáme naraz omáčku aj baklažán, zakryjeme pokrievkou a podusíme, kým nám baklažán nezmäkne. (baklažán sa uvarí celkom rýchlo, tak pozor, aby ste ho nerozvarili). Medzitým si v troške vody rozmiešame kukuričný škrob a nastrúhame čerstvý zázvor. Oboje pridáme do hrnca, povaríme asi tak 3 minútky a hotovo.
Klikni sem a urobíš dobrý skutok