Japonská palacinka – Okonomiyaki
Servings
2porcie
Servings
2porcie
Ingredients
  • 100g hladkej múky
  • 3g dashi prášku
  • 200g kapusty
  • 2 vajcia
  • 1/4ČL kypriaceho prášku
  • 140ml vody
  • soľ
  • čerstvý zázvor
  • prosciutto
Instructions
  1. Kapustu si nakrájame na drobné kúsky a zmiešame ju v miske spolu s ostatnými surovinami t.j. hladkou múkou, dashi práškom, vajíčkami, kypriacim práškom, nastrúhaným čerstvým zázvorom, vodou a štipkou soli.
  2. Na panvici rozpálime olej a polovicu cesta (z uvedenej gramáže vzniknú 2 kusy) dáme na panvicu do tvaru kruhu a v hrúbke približne 1-2 cm. Navrch poukladáme prosciutto a ja zvyknem dať tošku hmoty aj navrch alebo sem-tam “pozatláčať” šunku do cesta, aby sa tak rýchlo nepripálila, keď sa bude piecť z druhej strany.
  3. Okonomiyaki prikryjeme pokrievkou a pečieme cca 5-7 minút na miernom ohni, pokým nebude pekne dohneda upečená. Potom obrátime a takisto pečieme 5-7 minút.
  4. Ešte raz naposledy obrátime a bez pokrievky pečieme ešte asi 2-3 minútky a máme hotovo.
  5. Už len “dozdobiť” omáčkou, majonézou, nori vločkami a hoblinkami z tuniaka.
Recipe Notes

 

Na okonomi omáčku zmiešať:

  • 1 + 1/2 PL kryštálového cukru
  • 4 PL kečupu
  • 2 PL ustricovej omáčky
  • 3 + 1/2 Worchesterovej omáčky
Klikni sem a urobíš dobrý skutok